[2] Het zoemende volk: Hoofddoelstellingen

Optioneel kun je tussendoor de onderstaande lessen volgen: At-Tibyān fī Ādāb Ḥamalat al-Qur’ān, Etiquette With The Quran, Imām al-Nawawī, Translation, Introduction & Notes by Musa Furber

Deze categorie is afgerond. Ga nu door naar wekelijkse doelstellingen…

2 gedachten over “[2] Het zoemende volk: Hoofddoelstellingen

 1. MaashaAllah, hartelijk dank voor deze lessenreeks. Ik ben zeker te vinden om mee te doen aan dit project zoals ik al eerder zei. De twee laatste hoofddoelstellingen (2.7 en 2.8) sluiten goed aan bij datgene wat ik nu in de praktijk doe en de doelen die ik wil bereiken in de nabije en verre toekomst, inshaAllah. Op aarde en in het hiernamaals.
  
Wat me opvalt is dat de dingen zo ontzettend mooi in hun plooi vallen. Ik geloof dat mijn spirituele taak alsook mijn wereldse taak tot uiting zullen komen wanneer ik dit project ter harte neem. Dat is alleszins het gevoel dat bij mij naar boven komt sinds ik de content van dit project heb gelezen en de lessen heb gevolgd.
  

Wat ik deze maand te doen heb:

  . De Qur’an uitlezen

  . Wekelijks minimum één pagina uit de Qur’an memoriseren (Surah Al-Baqara)
  
. Mijn Mushaf handscannen

  . Dagelijks 2 tot 3 keer Dhikr: Istighfaar 

  . Overlevering lezen van Al Mulla Ali Al Qari in het boek ‘Gunsten van de Koran’. Dit boek zal maandag bij mij toekomen, inshaAllah.

  . Project Het Zoemende Volk: online lessen volgen. De lessen opnieuw bekijken en de tips noteren die van toepassing zijn op de doelen die ik wil bereiken.
  
. Verder nadenken over het inplannen van de dagelijkse en wekelijkse doelstellingen

  . Overige tijd: peinzen over de talrijke mogelijkheden die dit project in zich heeft.
  En 

nà de Ramadan zal ik deze taken vermeerderen met opdrachten uit het project Het Zoemende Volk, inshaAllah.
  
Ook zou ik nog graag mijn ervaring willen delen aan andere vrouwen die de Qur’an willen reciteren en memoriseren.
  Door het inscannen van een eigen Mushaf kan een vrouw continue Qur’an reciteren en memoriseren. Dus ook tijdens de maandelijkse onderbrekingsweek wanneer men geen Mushaf mag vasthouden. Doorlopend reciteren en memoriseren kan voor sommigen ook helpen om de gekozen recitatie- en memorisatieschema makkelijker gewoon te worden. Voel aan wat goed voelt. Voelt het beter om één weekje vrijgesteld te zijn van recitatie en memorisatie, stop dan één weekje. Liever doorwerken zonder onderbrekingen? Dan zou ik zeker overwegen om een eigen Mushaf in te scannen.
  Begin met het inscannen van de Surah die je wil memoriseren. En print het uit (in kleur). Zo heb je steeds een back-up van je eigen Mushaf en de kans tot recitatie en memorisatie waar je ook bent. Ook handig voor op weg naar school of naar je werk. Heb je geen scanner, maak dan een foto van de pagina en print deze uit.
  Ik wens iedereen veel vreugde en plezier in datgene wat hij of zij wil bereikt hebben vandaag, deze week, dit jaar. Maar ook de jaren hierna.
  En ook uit mijn hart… Dit initiatief is verbluffend, jazzaak Allahu khairan. Beste Zakariya, ik voel me zo ontzettend gezegend u te mogen ontdekken. Ik blijf onder de indruk van uw bewonderenswaardig werk en uw gave om anderen te motiveren, uw onoverwinnelijke inzet om kennis door te geven en uw grote liefde voor Allah en de Qur’an. Moge Allah u rijkelijk belonen.


  Geliked door 1 persoon

  1. Maa shaa Allah heel erg mooi om je reactie te lezen en ik ben verheugd dat dit project je interesses gewekt heeft en dat je wilt deelnemen in sha Allah. Barak Allahu fik. Zakariya

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: