Du’ā` voor elkaar

Mensen vragen mij om Du’ā` te doen voor hen. Ik vraag mijn Shaykh om Du’ā` te doen voor mij. Mijn kinderen doen Du’ā` voor mij en ik maak Du’ā` voor hen. Ik vraag mijn kinderen om “Āmīn” te zeggen als ik Du’ā` verricht. De imām maakt Du’ā` voor zijn gemeenschap. De geleerden en studenten maken Du’ā` voor elkaar. De Awliyā` maken Du’ā` voor hun leerlingen. Moslims maken Du’ā` voor andere moslims elders in de wereld. Sommige maken Du’ā` in het geheim en andere in het openbaar. De een maakt Du’ā` wetende dat hij een zondaar is en de ander in een staat van standvastige īmān, en sommigen in een staat die ertussenin ligt. Profeten maakten Du’ā` voor hun volkeren. De Profeet Mohammed ﷺ maakte Du’ā` voor ons allen in deze wereld en zal bemiddelen voor ons allen in de volgende wereld. Prachtig! Moge dit voor altijd zo blijven, Āmīn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: