Tarīqah van Iḥsān

Je 5-dagelijkse gebeden onderhouden, dagelijks de Qur’ān lezen, dagelijks een Wird (compilatie van specifieke Qur’ān-verzen en smeekbeden) oplezen, de Sīrah (levensloop) en de Shamā’il (beschrijvingen) van de Profeet ﷺ bestuderen [en proberen na te leven], minimaal één keer in de week het nachtgebed verrichten, je intenties voor Allāh zuiver houden, een slechte daad door een goede daad laten opvolgen, uitsluitend vertrouwen op Allāh, je medemens geen schade berokkenen, datgene laten wat je niets aangaat en zuinig leven – zijn de essentiële ingrediënten voor de ware Tarīqah van Iḥsān (inwendige discipline ofwel spiritualiteit), als medicamenten tegen de ziektes van het hart en voor het perfectioneren van het karakter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: