Al-Waẓīfah – spirituele investering

De Waẓīfah die ik heb samengesteld kun je, bij voorkeur eenmaal in de ochtend en eenmaal in de avond oplezen. Dit is een persoonlijke spirituele investering en dient als een bescherming tegen dagelijkse beproevingen, maar ook tegen angst, onrust, eenzaamheid, sombere stemming en een zwak īmān. Een Waẓīfah is net zoals bij een Wird een compilatie van bekende of specifieke verzen uit de Qur’ān, smeekbeden en Adhkār (verheerlijkingen/herinneringen) die zijn onderschreven en in praktijk zijn gebracht door de Profeet ﷺ in zijn authentieke en bevestigde Sunnah.

Zij kan gelezen worden zonder enige autorisatie door een Muqaddam van een Ṭarīqah. Vervolgens probeer je steeds stil te staan bij de betekenis en het doel van de Adhkār in deze Waẓīfah. Persoonlijk vind ik deze Waẓīfah een noodzakelijkheid en bovendien is deze volledig gebaseerd op de Qur’ān en de Sunnah. Als je eenmaal gewend bent geraakt om deze dagelijks op te lezen en hierover na te denken, ga jij je er steeds meer aan hechten en de positieve effecten van Dhikr waarnemen. Het oplezen duurt gemiddeld zo’n tien tot vijftien minuten, mits jij je houdt aan de optie om specifieke passages tienmaal te herhalen daar waar aangegeven. Daar waar is aangegeven om de passages honderdmaal te herhalen, lees je de Waẓīfah in veertig minuten.

Deze Waẓīfah is een extractie uit het boek “De ziel en de maan, een traktaat op het pad van de zoeker”, pagina’s 98-101 (Uitgeverij Boekscout Soest, eerste druk © 2019 Zakariya Bosmans). De Ḥadīth, bronvermeldingen, transliteratie-schrift met vertaling van de Waẓīfah staan ook in het boek. Het werk is hier te bestellen: https://www.boekscout.nl/shop2/zoeken.php?tw=Zakariya+Bosmans

Beluister hieronder een audio (mp3) van de korte versie, die je eenmaal in de ochtend en eenmaal in de avond kunt oplezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: