Cursus: Uitleg van Sūrah al-Baqarah – 1 pagina per week

Bismillāh wa ṣ-Ṣalātu wa s-Salāmu ‘alā Rasūlillāh

Ik ben druk bezig met voorbereidingen voor nieuwe bijzondere online lessen en begint er erg interessant uit te zien al-Ḥamdulillāh,

“Uitleg van Sūrah al-Baqarah – 1 pagina per week”

Ideaal als ondersteuning voor degenen die Sūrah al-Baqarah – 1 pagina per week – willen memoriseren in 1 jaar. Voor meer info: https://sacred-seminars.com/2020/01/19/surah-al-baqarah-48-paginas-memoriseren-in-1-jaar/

Ik weet even nog niet of dit live sessies of pre-recorded sessies worden. Ligt een beetje aan jullie behoefte en voorkeur.

De uitleg is kort en bondig, maar zeer informatief en uitsluitend gebaseerd op Tafsīr al-Qurṭubī, Tafsīr Jalālayn met wijsheden per Āyah van Shaykh Muḥammad Matwallī sh-Sha’rāwī.

Sūrah al-Baqarah is de langste Sūrah van de Qur’ān en een enorme uitdaging voor iemand die graag het Boek van Allāh zou willen memoriseren. Dit hoofdstuk lijkt op een compacte weergave van de inhoud van de Qur’ān zelf. Het belichaamt de kracht van de islam, de wijsheid van de Qur’ān en de kennis die Allāh aan zijn boodschappers gaf (vrede zij met hen). Het vertelt o.a. het verhaal van de schepping van de eerste mens – Adam (vrede zij met hem) en het verhaal van de profeet Abraham in zijn zoektocht naar geloof en de constructie van de Ka’bah. Dit hoofdstuk verduidelijkt ook enkele verplichtingen van het geloof, zoals het vasten, de bedevaart en uitspraken met betrekking tot het huwelijk, echtscheiding en borstvoeding. Evenzo leert het ons vele details inzake financiële transacties, rente en erfenis. De uitmuntendheid van deze Sūrah is onovertroffen en de beloning voor het reciteren ervan is enorm. Deze Sūrah wordt ook wel het paviljoen (Fusṭāṭ) van de Qur’ān genoemd. Dit komt door haar grootheid en pracht en het grote aantal uitspraken en waarschuwingen die het bevat. Ibn al-‘Arab zei: “Ik hoorde een van onze Shuyūkh zeggen: “Het bevat duizend bevelen, duizend verboden, duizend uitspraken en duizend verslagen…

Overgeleverd door Abū Hurayrah – Allāh is tevreden met hem – dat hij zei: “De Boodschapper van Allāh ﷺ zei: ‘Verander jullie huizen niet in begraafplaatsen. Waarlijk, in het huis waar (sūrah) al-Baqarah wordt gereciteerd zal de Satan niet binnentreden.’” (Jāmi’ at-Tirmidhī – ḥadīth ḥasan ṣaḥīḥ)

Wanneer de lessen zullen starten of beschikbaar zijn is nog even onduidelijk en zal ik spoedig bekend maken, in shā Allāh. Ik wil eerst een aantal weken goed voorruitwerken en voorbereiden. Ik heb namelijk meerdere projecten en lessen lopen naast deze voorbereidingen en is even passen en meten in mijn vrije tijd.

Ik ben erg gemotiveerd om deze prachtige cursus aan te bieden. Ik vraag jullie om du’ā` en dat Allāh mij instaat stelt dit te verwezenlijken.

Alle lessen die ik aanbied wil ik gratis aanbieden en wil verder niemand belasten met enige kosten. Ik wens voor iedereen dat mijn lessen vrij toegankelijk zijn en dat hier zoveel mogelijk profijt uit gehaald mag worden. Ik steek hier werkelijk mijn hart en ziel in, moge Allāh mij genadig zijn.

Uiteraard maak ik wel kosten en gebruik ik al mijn vrije tijd die ik beschikbaar heb. Voor deze reden sta ik altijd open voor een vrijwillige donatie en ondersteuning. En voor degenen die dat niet kunnen, een oprechte du’ā` is mij nog meer waard.

Voor info over vrijwillige donatie en ondersteuning: https://sacred-seminars.com/donatie-ondersteuning/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: