Ware wonderen

Vandaag de dag probeert men zich veelal te voeden met wetenschappelijke bewijzen over het bestaan van Allāh. Dagelijks hopen we op een wonder van Allāh of dat we onze geliefde profeet ﷺ in een droom zullen zien. Steeds op zoek naar datgene wat onze īmān doet versterken en ons weer wat hoop geeft.

Maar de ware wonderen zijn de intieme momenten op het gebedskleed – met Khushū’ en wel op specifieke en vastgestelde tijden. De ware wonderen zijn de intieme momenten met de Muṣḥaf in je handen – met Tadabbur en wel met liefde voor Zijn Woorden. De ware wonderen zijn de intieme momenten van Dhikr – met de Tasbīḥ en wel uitbundig. De ware wonderen zijn de intieme daden voor Allah die jou weghouden – van weerleggingen en zowel roddel als laster.

De ware wonderen zijn juist dit soort enorme gunsten, maar we zien ze niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: