Introductie Al-Shamā’il al-Muḥammadiyyah

Introductie Al-Shamā’il al-Muḥammadiyyah & ḥādīth #1

Aan ons is bericht door Abū Rajā’ Qutaybah ibn Sa’īd, van Mālik ibn Anas, van Rabī’ah Ibn Abī ‘Abdi-Raḥmān, van Anas ibn Mālik, dat hij hem heeft horen zeggen: “Hij (de Profeet) was niet extreem lang, noch was hij erg kort qua lengte. Zijn huid was niet erg wit van kleur, en zeker niet erg donker bruin. Zijn haar was niet erg krullerig, noch volledig stijl. En wanneer hij de leeftijd van veertig jaar had bereikt, gaf Allah hem zijn eerste openbaring. Hij verbleef tien jaar in Mekka en vervolgens tien jaar in Medina. Allah nam hem tot zich toen hij de leeftijd had bereikt van rond de zestig jaar, en hij had niet meer dan twintig grijze haren op zijn hoofd en zijn baard.” (Ṣaḥīh al-Bukhāri en Muslim)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: