Kalmeringsmiddel voor je Nafs

Voor degenen die in de avond of ’s nachts niet kunnen slapen en hun smartphone of tablet nemen voor vermaak – wat hun niet ten goede zal komen, geen voordeel met zich meebrengt – en tegelijkertijd wensen dat ze wat extra tijd overhouden om de Qur’ān uit te lezen… schrijf eens de volgende brief naar jezelf en leg deze op je nachtkastje naast je smartphone. Lees deze brief telkens weer opnieuw naar jezelf zodra je niet kunt slapen, totdat er een prachtige gewoonte is ontstaan met ontelbare zegeningen:
“O, mijn Nafs (zelf)! Je hebt waarschijnlijk nog geen zin om alles af te sluiten, maar vertrouw me dat het je niet ten goede zal komen. Dus maak Wuḍū`, ga zitten en luister naar de Woorden van Allāh met je eigen stem en geloof me dat dit de beste gewoonte is om jezelf te ontwikkelen. Doe dit telkens opnieuw; nacht na nacht, totdat het je enige ‘kalmeringsmiddel’ is waarmee je met een vredige en tevreden ziel kunt gaan slapen.”
》ga niet slapen zonder Wuḍū`
》praat tegen je Nafs (zelf)
》ruil je slechte gewoonte in voor een veel betere gewoonte
》leg je smartphone weg of zet deze uit
》lees de Qur’ān voor het slapen gaan of in de nacht
》er is altijd tijd om iets uit de Qur’ān te lezen
De profeet ﷺ zei: “Wie ’s nachts tien Verzen reciteert, zal niet worden geregistreerd als één van de achteloze.” (al-Ḥākim: Ṣaḥīḥ volgens de voorwaarden van Muslim, Ṣaḥīḥ at-Targhīb wa t-Tarhīb)
De profeet ﷺ zei: “Wie de voorgeschreven gebeden regelmatig in acht neemt, zal niet worden geregistreerd als één van de achteloze, en wie honderd Verzen in de nacht reciteert, zal worden geregistreerd als één van de vromen. (Ibn Khuzaymah in zijn Ṣaḥīḥ, en al-Ḥākim: Ṣaḥīḥ volgens de voorwaarden van zowel al-Bukhārī als Muslim, Ṣaḥīḥ at-Targhīb wa t-Tarhīb)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: