De edele Qur’ān bevat kennis van het eerste en het laatste

‘Allāmah Zarkashī (1392 CE/794 AH) zei in al-Burhān (fi ʻulūm al-Qur’ān):

“De edele Qur’ān bevat kennis van het eerste en het laatste en er is niets dat er niet uit afgeleid kan worden voor degene aan wie Allāh onderscheidend vermogen geeft. Eén van hen ontdekte zelfs een verwijzing naar de levensduur van de Profeet ﷺ – van drieënzestig jaar in Allāh’s Woord in Sūrah al-Munāfiqūn: [‘En Allāh verleent geen ziel uitstel wanneer haar tijdstip is aangebroken.’ (63:11)] omdat deze zich aan het einde van het drieënzestigste hoofdstuk bevindt.”
_______________
Imam ‘Abdullah Sirajuddin al-Huseyni, Onze Meester Mohammed, de Boodschapper van Allah, Deel 1, vertaald door Harun Verstaen (Uitgeverij De Pons, eerste uitgave, Juni 2013), Hoofdstuk III: Zijn Verheven Status, pp. 136.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: