Qur’ān geeft vreugde

Er is vreugde tijdens het reciteren, reviseren en tijdens de Khatm van de Qur’ān. In het gebed, met Tajwīd, tijdens het memoriseren, het aanleren of het onderwijzen van de Qur’ān. Het vasthouden van, iets opzoeken in, en alleen al kijken naar de Qur’ān geeft vreugde. Het bestuderen van de taal van de Qur’ān en uiteindelijk taalkundig iets kunnen begrijpen van de Qur’ān geeft vreugde. Het bladeren in, het overschrijven van, het laten printen van en het luisteren naar de Qur’ān geeft vreugde. De Qur’an als cadeau schenken aan iemand geeft vreugde. Het hebben en het voelen van de Qur’ān met je vingers… en het voelen met je hart geeft vreugde…

SubḤān-Allāh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s