Wa Huwa bi-Kulli Shay`in ‘Alīm

﴾ Wa Huwa bi-Kulli Shay`in ‘Alīm ﴿

“Hij is omtrent ‘alle dingen’ Alwetend.” [sūrah al-Baqarah 2:29]

Als je tijdens Dhikr opeens beseft – dat “dingen” [enkelvoud: Shay`/meerv: Ashyā`] zoals: atomen, moleculen, microben, trillingen, vibraties, bewegingen, geluiden, kleuren, geuren, smaken, schepsels, mineralen, infecties, boombladeren, wind, zuurstof, stikstof, gassen, zandkorrels, waterdruppels, watergolven en -stromingen, koud, warm, honger, verlangens, radiogolven, gedachten, emoties, negatief, positief, overtuiging, intenties, maar werkelijk ook “alles” [Kull] bekend is [‘Alīm] bij Allah [Huwa] en dat alles draait om Allāh. Want het ultieme doel van Dhikr is dat jouw hart ‘in de aanwezigheid van Dhikr’ leeg wordt gemaakt van het hele bestaan, zodat er niets anders overblijft dan Allāh in jouw gedachten – dan lig je daar toch wel even wakker van in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: