Discussiëren?

Om advocaat te worden moet je een universitaire opleiding volgen. Om een universitaire studie te kunnen doen, heb je een VWO diploma nodig.

Daarna de studie Nederlands Recht richt zich op de omgang met en begrijpen van wetten en regels. De eerste drie jaar van je studie (Bachelor-opleiding) leer je de algemene dingen over rechten en wetten in Nederland. Daarna kan je de zogenaamde Master-opleiding gaan doen.

Na je studie Rechten ben je jurist, maar nog geen advocaat. Als je jurist bent kan je de Beroepsopleiding Advocatuur gaan doen. Deze opleiding duurt drie jaar en doe je bij een advocatenkantoor.

Als je goed leest en de studiejaren bij elkaar optelt dan studeer je meer dan 10 jaar op academisch niveau om de jurisprudentieleer van Nederland te kunnen begrijpen en om als advocaat werkzaam te geraken. Kun je nagaan dat je in die studiejaren les volgt in een taal die je begrijpt zowel in woord als in schrift.

Nu de dag van vandaag haken mensen al af bij les 5 van een basiscursus Arabisch voor beginners en mengen zich vervolgens in discussies over Usul al-Fiqh (grondslagen van islamitische jurisprudentie), Usul at-Tafsir (grondslagen van Koranuitleg) en ‘Aqidah (geloofsleer).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: