Het schema even onderbreken?

Ik heb van die dagen dat ik mijn lees- en memorisatie schema denk te moeten onderbreken vanwege andere prioriteiten. Twee dagen later besef ik mij hoe ik erg gewend ben geraakt aan dit en ga ik toch weer verder met het schema en stel ik mijn prioriteiten bij.

Ik doe dit al zo lang en deze routine heeft nu ondertussen zo’n diepe impact achtergelaten op mijn leven, dat ik hier niet zomaar afstand van kan nemen, Subhan-Allah.

Werkelijk, dit is het mooie effect van het toewijden tot een vaste dagelijkse routine met de Qur’ān. De routine kan soms wat vermoeiend en eentonigheid zijn, maar je ervaart pas de zoetheid als je het even onderbreekt en in het ergste geval niet meer zou kunnen doen door omstandigheden (bv. ziek zijn).

Als de vriendschap met de Qur’ān eenmaal goed is opgebouwd en onderhouden, dan denk je soms even zonder te kunnen. Maar een echte ‘vriend’ zoekt jou vanzelf wel weer op. Dit ervaar ik als ware Gunst van Allah.

Voor die reden adviseer ik mijn nieuwe lees- en memorisatie schema aan. De pracht die ik hiermee ervaar wens ik werkelijk voor iedereen. Ik bied dit schema niet aan om indruk te maken of iets. Dit schema is ontstaan door niets anders dan pure liefde.

Het schema met uitleg vind je hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: