Zakariya Bosmans: “Het memoriseren van de Koran is niet moeilijk of zwaar”

Als je denkt dat het memoriseren van de Koran alleen weggelegd is voor kinderen, voor Arabisch-sprekenden of voor mensen met een goed geheugen, dan vergis je je. “Het memoriseren van de Koran is niet moeilijk of zwaar,” legt docent en schrijver Zakariya Bosmans uit. Hij draagt dat ook actief uit met zijn cursus ‘Mijn vriendschap met de Qur’ān’. Uiteindelijk doel: In vijf jaar tijd de hele Koran leren memoriseren. Zakariya heeft daarvoor een plan van aanpak, een schema en een workshop gemaakt.

 

Zakariya Bosmans

Zelf is Zakariya – die zich in 1995 tot de islam bekeerde – al jaren bezig met het memoriseren van de Koran. Toen hij op zijn Facebookpagina vertelde over de cursus intensief Arabisch die hij aan het opzetten was, bleek juist het memoriseren van de Koran bij velen bovenaan het wensenlijstje te staan. “Zelf ben ik ook nog geen hafidh (iemand die de Koran uit zijn hoofd kent), maar ik ben al wel jarenlang bezig en ken de verschillende methodes die gebruikt worden, zoals in Jemen en Marokko. Om te laten zien hoe je het memoriseren kunt aanpakken – ook als je weinig tijd hebt – maakte ik een reader en een workshop. Ik wil anderen motiveren op basis van de kennis en ervaringen die ik zelf heb opgedaan.”

Lees hier… het hele artikel op qantara.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: