Streef erna om je week-doelstelling steeds te halen

Op zondag plan ik voor de hele week mijn memorisatie-doelstelling in mijn agenda/logboek. Ik houd zo al een paar jaar bij wat ik memoriseer en is voor mij een heel belangrijk middel om gefocust te blijven. Mijn persoonlijke memorisatie- & revisie-schema hangt recht voor mij. Mijn Muṣḥaf staat op ooghoogte en ik zit richting de Qiblah. Ik heb twee vaste tijden van memoriseren per dag en daar probeer ik niet van af te wijken.

Het memoriseren van de Qur’ān vraagt om een specifieke en strikte discipline waarbij zorgvuldigheid, consistentie, planning en focus heel erg belangrijk is.

Bijvoorbeeld jouw wekelijkse doelstelling moet een haalbare doelstelling zijn die je van te voren hebt gemeten. Als je eenmaal weet van jezelf wat je dagelijks kunt memoriseren, dan ga je een week-doelstelling plannen in je agenda.

Jouw week-doelstelling moet vervolgens ten alle tijden gehaald worden. Daar dien jij je best voor te doen. Na een aantal maanden ben je gewend geraakt aan deze routine en is het een vast onderdeel van jouw dag. Een vast onderdeel van jouw leven – een vriendschap met de Qur’ān.

[R] reviseren
[N] nieuwe pagina van de week
[P] prepping (voorbereiding/inlezen nieuwe pagina)
[S] oplezen in elke Salat (gebed)

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.  Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: