Smeekbede voor het memoriseren van de Qur’ān

Smeekbede voor het memoriseren van de Qur’ān

Allāhumma ṣalli wa sallim wa bārik ‘alā sayyidinā muḥammadin wa ‘alā ālihi.

Allāhumma nawwir bi kitābika abṣāranā, wa aṭliq bihi alsinatanā, wash-raḥ bihi ṣudūranā, wa farrij bihi ‘an qulūbinā wast’amil bihi aj-sādanā, bi ḥawlika wa quwwatika, fa-innahu lā ḥawla wa lā quwwata illā bika yā arḥama r-rāhimīn yā rabbal ‘ālamīn.

Allāhumma ṣalli wa sallim wa bārik ‘alā sayyidinā muḥammadin wa ‘alā ālihi.

O Allah, zend zegenbeden, vredeswensen en zegeningen naar onze meester Mohammed en zijn familieleden. O Allah, verlicht onze ogen met Uw Boek, maak onze tongen vrij hiermee (van knopen), verruim onze borsten (harten) hiermee, maak onze harten gelukkig hiermee, gebruik onze lichamen hiermee, met Uw Kracht en Uw Macht. Want waarlijk, er is geen Kracht en Macht behalve van U, O Meest Genadevolle van degenen die genade tonen, O Heer der werelden. O Allah, zend zegenbeden, vredeswensen en zegeningen naar onze meester Mohammed en zijn familieleden.

اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ. اللَّهُمَّ نَوِّرْ بِكِتَابِكَ أَبْصَارَنَا وَأَطْلِقْ بِهِ أَلْسِنَتَنَا وَاشْرَحْ بِهِ صُدُوْرَنَا وفَرِّجْ بِهِ عَنْ قُلُوبِنَا وَاسِتَعْمِلْ بِهِ أَجْسَادَنَا بِحَوْلِكَ وَقُوَّتِكَ فَإِنَّهُ لَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلَّا بِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ. اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ.

Dit smeekgebed heb ik eens aangepast naar persoonlijke voorkeur en is deels van een webpagina (hieronder) die overigens zeer inspirerend is met vele gedeelde ervaringen over het memoriseren van de Qur’ān en vele tips!

You have to try this supplication to memorize the Qur’an

Bekijken op Medium.com

Bekijken op Medium.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: