Na mijn eerste les Arabisch, wat is dit..?

Na een van mijn eerste lessen Arabisch bij mijn Ustadh thuis – raḥimahu-llāh – in 1995 een of twee weken na mijn bekering kreeg ik de Qur’ān te horen… voor de allereerste keer!

Ik kreeg opeens al-Qari ‘Abd al-Basit – raḥimahu-llāh – te horen. Ik vroeg mijn Ustadh: “Wat is dit? Dit is zo prachtig!” En hij – raḥimahu-llāh – zei: “Dit is Qur’ān…”

Dat moment en gevoel van liefde voor de Qur’an ben ik nooit meer vergeten. Mijn Ustadh gaf mij het cassettebandje mee naar huis zodat ik het kon kopiëren. Toen ik thuis kwam heb ik huilend dat bandje zitten af te spelen en ik had geen idee waarover het ging. Er waren dagen bij dat ik de cassettespeler naast mijn bed zette en het bandje de hele nacht liet doordraaien. Ik had zo’n cassettespeler waarbij het bandje continu de A- en B-zijde kon blijven afspelen…

Op die momenten had ik de meest prachtige spirituele dromen ooit. Ik droomde bv. dat ik in verschillende moskeeën de Adhan verrichte en dat ik zweefde ter hoogte van de stratosfeer en de ronding van de aardbol duidelijk kon zien en tegelijkertijd Mekka en Medina kon zien als twee prachtige lichten.

Moge Allah de Qur’ān een licht laten zijn in onze harten, zodat wij lichtbakens mogen zijn voor andere harten. Moge vervolgens zoveel harten hierdoor een lichtbundel worden zodat het te zien is vanuit de stratosfeer, aameen ya Rabb.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: