Hoeveel kun je nu per dag memoriseren?

Hoeveel kun je nu per dag memoriseren?

Om te bepalen hoeveel jij per dag kunt memoriseren en om te voorkomen dat je veelte grote stukken gaat memoriseren – die je uiteindelijk niet kunt vasthouden – dien je eerst te weten hoeveel jij aankunt. Dit is vrij eenvoudig te bepalen als je weet dat na 1 á 2 uur minstens 50% van de informatie direct verloren gaat en 25% verlies je al na 24 uur.

Hierbij zijn 2 zaken erg belangrijk: [1] blijven herhalen middels repetitie en [2] niet langer dan 1,5 uur blijven herhalen. Na 1,5 tot 2 uur sla je namelijk geen informatie meer op. Het heeft gewoonweg geen zin om bijvoorbeeld 3 uur lang achter elkaar op dezelfde tekst zitten te kauwen. Je verspilt slechts jouw kostbare tijd en energie.

Aan het begin van jouw memorisatie-traject – jouw prachtige nobele reis – ga je eerst jouw memorisatie-vermogen meten en de gegevens die hieruit voortkomen zijn alles bepalend voor je memorisatie-schema in de eerstkomende maanden.

De algemene regel: datgene wat jij ’s ochtends in het eerste uur krijgt gememoriseerd en jij ’s avonds binnen een uur weer kunt terughalen is datgene wat jij per dag aankunt – en meer niet.

Na verloop van tijd wordt jouw memorisatie-vermogen steeds groter en dat wat jij per dag aankunt ook. Het is een kwestie van fitness met je hersenen. De motivatie en het doorzettingsvermogen wat jij nodig hebt om bijvoorbeeld in een sportschool actief te blijven en daarmee het gewenste resultaat te behalen is exact hetzelfde als bij het memoriseren.

Moge Allah ons vergeven en ons succesvol laten zijn in het memoriseren van Zijn Edele Boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: