Boek in ontvangst

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, inclusief Ismail Ait Takassit, lachende mensen, baard en buiten

Vandaag heeft Ustaadh Zakariya Bosmans de reis vanaf het zuiden naar midden Nederland afgelegd om mij één van zijn eerste exemplaren van zijn nieuwe boek persoonlijk te overhandigen. Jazaaho Allaho gairen.

Het is een prachtig boek geworden. Moge Allah het gezegend doen zijn!

Ustadh Ismail Ait Takassit

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Ik heb ook dit prachtwerk mogen ontvangen! Al-Ājurrūmiyyah – het onmisbare en overbekende werk binnen de Arabische grammatica -, vertaald naar het Nederlands door onze Ustādh Zakariya Bosmans. Moge Allah hem rijkelijk belonen voor zijn moeite!

Zoals Imām Ibn ‘Uthaymīn (moge Allah hem genadig zijn) zei: “De grammatica is een geëerde en instrumentele wetenschap die leidt tot 2 belangrijke zaken:

(1) het begrip van de Woorden van Allah en de Sunnah van de profeet (vrede zij met hem).

(2) het onderhouden van de Arabische tong.

Mohamed Amin Chaib

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Het is vandaag Eid en was onderweg naar mijn familie. Ik controleerde mijn post en ik zag vandaag een beeldschoon cadeau van Ustad Zakariya Bosmans: de fameuze al-Ājurrūmiyyah

Mijn eerste indruk is dat het heel netjes is gedaan, verzorgd en de taal is academisch. Voor de vertaling is gekozen voor het jargon zoals dat bruikbaar is op Nederlandse universiteiten van dit vak.

Men kan per alinea direct inzien wat de termen zijn voor vertaling naar het Nederlands.

Voor de student:

De fameuze al-Ājurrūmiyyah wordt wereldwijd gebruikt, ook in Al Azhar, voor de beginnende student in grammatica. Het is heel kort, bondig maar biedt een ijzersterk fundament voor wie het met begrip heeft doorgenomen.

Wanneer iemand dit vaak doorneemt en de termen goed begrijpt zal dit in sha Allah vergemakkelijking bieden voor bij het correct plaatsen van leestekens, en onderscheid kunnen maken in de berichtgeving. De student doet er goed aan dit uit het hoofd te leren.

Middels dit boek zult u daarnaast in sha Allah een goede basis verkrijgen voor de verdiepende boeken in Nahw.

Dit is namelijk een belangrijk fundament voor wanneer men de Quran wilt begrijpen, en correct de Waqf wil toepassen.

Moge Allah de ustad zegenen voor zijn inspanningen, omdat middels dit soort boeken de student in sha Allah de Quran kan begrijpen vanuit het Arabisch.

Dit boek hoort elke student van Nahw bij zich te houden totdat hij of zij alle termen begrijpt en de regels kan toepassen. Instituten zouden dit soort boeken naast hun practicaboeken te hanteren als intro tot het vak Nahw. Omdat traditionele werken van onze voorgangers Barakah zijn.

Shaykh Mohamed Yaseen Khan Al Azhari

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, binnen

Het boek “De essenties van de Arabische grammatica en morfologie” door Ustadh Zakariya Bosmans. Ik raad jullie zeker aan om dit boek aan te schaffen. Wellicht is het voor een beginner op het gebied van de Arabische taal nog een stap te hoog, maar het kan enorm motiverend zijn als je de zoetigheid van de Arabische grammatica gaat proeven.

Imam Azzedine Karrat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: